Standard és hibák képekben

Az Australian Kennel Council és a Tibetan Spaniel Association of Victoria Inc. stardardja alapján. A rajzokat készítette: Deidre Hunt

Testarányok:TestarányokA korrekt testarány kicsit hosszabb mint amilyen magas. A középső képen látható hiba a túl hosszú test, túl rövid lábak, púpos vonalú hát. A jobb oldali képen túl négyzetes a test és túl hosszúak a lábak.

Koponya forma:KoponyaAz arányos koponya ovális, az orr kifejezett. A középső hiba a túl kerek koponya, túl tömpe orr. A jobb oldali hiba a négyzetes koponya, túl hosszú pofa.

Orr:OrrA túl rövid orr éppúgy hibás mint a túl hosszú. Az orron a bőr nem ráncolódhat.

Szemek:SzemekA szabályos szem sötétbarna, ovális, kifejező. A túl kerek vagy ferde metszésű szem hiba.

Fülek:FülekA szabályos fül elég magasan tűzött, kissé eláll a koponyától de nem lebeg. A középső képen túl alacsony tűzésű fül látható, még jobboldalt túlságosan elálló, lebegő. Ezek hibák.

Fogazat:FogazatA szabályos fogazat enyhe bulldogharapást mutat. Hiba az ollóharapás (szemfogak ellentétesek), a felső harapás, de hiba az is, ha a bulldogharapás olyan erős, hogy az alsó metszőfogak állandóan láthatók.

Mellső lábak:Mellső lábakEnyhén íveltek. A teljesen egyenes és a nagyon görbe láb egyaránt helytelen.

Hátsó testtáj:Hátsó testtájA hátsó lábak hátulról nézve egyenesek, az X és az O láb hiba.

Hátsó lábak:Hátsó lábakA térd törése kifejezett, az alsó lábszár viszonylag rövid, a szőrzet hátul hosszabb és lábfejen gyakran túlér az ujjakon. Hiba a jobb oldali képen látható macskaláb.

Farok:FarokA korrekt farok járás közben lágy ívben a hát fölé gömbölyödik. A középső képen a farok túlzottan szoros, jobboldalt pedig alacsonyan tűzött és nem kunkorodik eléggé.

Fordítás: angol

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.