Kennelünk története

A kennel alapító tagjai

A kennel alapító tagjai

Gyerekmekkorom óta mindig szerettem az állatokat, nagyszüleimnél faluhelyen állandóan az udvaron játszottam és figyeltem őket. Később amikor kertes házban éltem, volt egy szép skót juhász kutyám is. Azonban az élet először Kaposvárra, majd Budapestre sodort társasházi lakásba és a kisgyerekek mellett nem jutott időm kutyatartásra.

Körülbelül 12 évvel ezelőtt azonban ajándékba kaptunk egy befogadott kiskutyát: Lizát. Az ő külleme, egyénisége meghatározó tényezője kennelünk indulásának. Mivel sokan érdeklődtek felőle, konkrétan olyan kiskutyát szerettek volna, mint ő, 2006 januárjában befedeztettük.

Az elletés meghatározó, csodálatos élmény volt számomra. Három kiskutya született (mindhárom családdal tartjuk a kapcsolatot és a visszajelzések is pozitívak, imádják őket). Az apró babákból, 8 hét alatt csodálatos kiskutyák cseperedtek, akiket fájó szívvel engedtünk az életbe…

Lizi már 12 éves, többször már nem lehetnek kiskutyái, én pedig közben komolyan elkezdtem érdeklődni a kutyatenyésztés – és konkrétan a tibeti spániel fajta – iránt. Szeretnék még sok-sok almot, de azt úgy, ahogy az igazi tenyésztők csinálják…

2009 tavaszán részt vettem a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének (MEOE) tenyésztői tanfolyamán ahol sok hasznos új információ birtokosa lettem, és belecsöppentem a kutyások világába is. Rengeteg ismerőst, új barátot találtam.

Tenyésztői oklevél

Tenyésztői oklevelem

2010-ben kiváltottam a kennel nevet és 2011 elején elindult ez a honlap is.

Az első igazi kiállítási- és tenyészkutyánk Perfect Lady (Mona) aki Magyarország legeredményesebb tibeti spánielje, nemzetközi bajnok, magyar- és szerb bajnok, szlovák grand champion. 2011 végén megszületett tőle az első alom.

A 2012-es év kiállításain Playpoint Finnish Kiss (Zora) remekelt. Tavasszal a Hungaria Junior Champion, Szlovák Junior Champion és Osztrák Junior Champion címek feltételeit is teljesítette. Ezután tovább folytatta sikersorozatát és év végéig birtokosa lett a Hungaria Champion, Szerb Champion, Szlovák Champion, Horvát Champion címeknek.

Az év új arca: Achilleus Brill Padme (Achi) aki szédületes lendülettel indult a ringek mezején. Ő az első kicsi Brill Padme! Reméljük 2013-ban is szép sikereket hoz majd kennelünknek.

Fordítás: angol

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.